Kendi ekşi maya kültürü ile hazırladığımız ekmekler günlük olarak satışa sunulmaktadır.Her gün vitrinimizde tam buğday, kara buğday ve siyah unlardan hazırlanmış ekmekler bulabilirsiniz. *(Gluten İçermektedir)
Tam Buğday • Kara Buğday • Baget • Focacia • %100 Siyez • Sandviç Ekmeği ve Daha Fazlası
Pastahane mutfağında endüstriyel maya kesinlikle kullanılmaz ve geleneksel yöntemlerle ekşi mayalı yaparız. Pastahane ekşi mayası ile mayalandırılan hamur elle katlama ve şekil verme işlemlerinden geçirildikten sonra soğuk dolaplarda yaklaşık 24 saat bekletilir. Mayalanma süreci tamamlanan ekşi mayalılarımız taş tabanlı fırınımızda pişirilerek en taze haliyle size ulaştırılır.
Nasıl Saklamalısınız?
Pastahane mutfağında üretilen ekşi Maya ekmekler Katkısız ve lezzetlidir. Probiyotik özelliği olan faydalı bakteri ve enzimleri barındırır.Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır. Oda ortamında 3 gün Buzdolabında 10 gün Buzlukta 6 aya kadar saklayabilir ve istediğiniz kadar dilimi çıkarıp tavada, tost makinasında veya ekmek kızartma makinasında ısıttıktan sonra ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.